КАРТА
ДВИГАТЕЛ

гр.София,

кв.Хаджи Димитър,

ул.Брод 19,

тел.: +359 2 943 39 15,

моб.: +359 88833 61 92

 

 

Днешните технологии са много развити и моторните масла вече са по-висококачествени от преди. Двигателите пък са толкова сложни, че шофьорите не са в състояние да преценят какво, как и защо, преди да дойде време за доливане на масло.

 

Въпреки това, има някои физични закони, които изискват допълнителни тънкости за да се опази двигателя и да се удължи максимално живота му. Само по такъв начин могат да се избегнат авариите в бъдеще.

 

Добре е да използвате продуктите на лидерите сред производителите на смазочни материали. Финансовата страна на въпроса също е от значение, но е хубаво да се ориентирате към по-качественото.

 

Всеки собственик на автомобил, без значение от неговия опит и възраст, трябва да знае отговорите на пет въпроса, които са от голяма важност. Те са дадени от професионалистите, след дълги опити и проучвания.

 

Добре е нивото на маслото да се проверява поне един път в месеца и преди всяко по-дълго каране. При новите двигатели, то се сменява на по-големи интервали, отколкото при по-старите.

 

Без значение на каква възраст е автомобила, в него трябва да се добавя масло.

 

Ако при две проверки при пробег от 1500 километра, нивото на маслото е под минимума, то трябва да се знае, че потреблението му е много голямо. В такъв случай колата е за сервиз и двигателя трябва да се провери. Много е вероятно да се окаже, че мотора е повреден.

 

Не трябва да пълните маслото над максимума, защото това може да предизвика повреда в двигателя.

 

Може би си мислите, че няма проблем да смесвате масла с еднакво ниво на производителност от една и съща категория. Всъщност, няма данни, подкрепящи това твърдение. Ако моторните масла са несъвместими, щетите могат да бъдат много големи, защото свойствата на смазочната течност се променят. Това може да доведе до големи и лоши последствия, като е възможно двигателя да се увреди.

 

 

© 2012 Всички права запазени

този уебсайт е създаден от