КАРТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКА ИНСТАЛАЦИЯ

гр.София,

кв.Хаджи Димитър,

ул.Брод 19,

тел.: +359 2 943 39 15,

моб.: +359 88833 61 92

 

 

Изправната електрическа система на автомобила е от важно значение за неговото добро представяне на пътя. Отделните съставни елементи на електрическата система са : бобина, датчици, горивна помпа, бендикс, кабели за свещи, свещи, маслена помпа, стартер, вакуум помпа, вакуум регулатор и др.

 

Неизправностите на електрическата система могат да бъдат установени, дори и от обикновен автомобилист. Необходимо е той да има известни познания за електрониката на автомобила, както и специални инструменти, които са наложителни при диагностициране и поправка на системата.

 

Една от най-често срещаните неизправности на електрическата система е повредата на регулиращия транзистор. При тази повреда липсва регулация на електрическия ток, така че, колкото е по-голяма честотата на въртене, толкова е по-високо напрежението на тока. Доста симптоматични за състоянието на електрическата система на автомобила са и късите съединения на възбудителната верига. При подобни повреди напрежението на електрическия ток не е достатъчно високо, като се прекъсва връзката между източника и колектора на транзистора. Късите съединения са причина за блокиране на работата на регулатора на електрическата система.

 

Съществуват, макар и по-рядко, други повреди в системата на автомобилите, при които не съществува връзка между отделните части на електрическата система.

 

Почти не съществува повреда, която не може да бъде отстранена, дори и при полеви условия. За целта, обаче, е необходимо добро познаване на устройството на системата, както и от подходящи за това инструменти. Въпреки това, повечето повреди, които съпътстват електрическата система на автомобилите се нуждаят от специалисти, поради спецификата на техния произход.

 

За отбелязване е и фактът, че инструментите, използвани за поправка на системата, в повечето случаи не могат да се намерят в специализираните магазини.

 

В съвременното автомобилостроене все повече се използват модерни технологии, които водят до усъвършенстване на електрическите инсталации на отделни модели автомобили. Повечето специалисти обичат да казват, че колкото по-съвременен и модерен е един автомобил, толкова по-сложна е и неговата електрическа система.

 

 

© 2012 Всички права запазени

този уебсайт е създаден от